Elfde keer Blauwe Vlag en Groene Wimpel voor Jachthaven Uitgeest

Donderdag ontvingen Menno en Caroline Klein namens Jachthaven Uitgeest voor het elfde jaar de Blauwe Vlag met Groene Wimpel. De uitreiking vond plaats op de Pier en jachthaven in Scheveningen. Het keurmerk Blauwe Vlag bestaat in 2017 exact 30 jaar. De Blauwe Vlag werd dit jaar met drie klassen met schoolkinderen op ludieke en bijzondere wijze ingeluid.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die in ruim dertig landen aan meer dan 3500 stranden en jachthavens wordt uitgereikt. Dankzij dit label mag Jachthaven Uitgeest zich in hetzelfde rijtje scharen als jachthavens uit andere landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw-Zeeland, Canada en het Caribische gebied. “Daar zitten best prestigieuze jachthavens tussen. We hebben allemaal aangetoond dat – door aan zekere criteria te voldoen – onze jachthavens veilig en schoon zijn,” aldus Caroline en Menno Klein.

In Nederland zijn er in totaal zeventien jachthavens, die naast de Blauwe Vlag tevens de Groene Wimpel mogen voeren. Dit is een extra award die wordt toegekend aan de jachthavens die, bovenop de internationale criteria voor verduurzaming van de jachthaven, aan aanvullende maatregelen voldoen. Bijvoorbeeld op het gebied van energie- en waterbesparing, duurzaam en lokaal inkopen, gebruik van duurzame bouwmaterialen, afval scheiden en maatschappelijke betrokkenheid. Jachthaven Uitgeest nam de Groene Wimpel dit jaar voor de vierde keer in ontvangst. “Binnen ons totaalconcept voor toerisme en recreatie speelt milieubewust ondernemen een prominente rol. Samen met de andere bedrijven op het terrein willen we ook op die manier de aantrekkingskracht van Uitgeest en de watersport voor toeristen en recreanten vergroten.”

Voor toeristen is de Blauwe Vlag een internationaal herkennings- en kwaliteitssymbool voor schone en milieubewuste jachthavens. “We werken er hard aan om de duurzaamheid van de jachthaven voortdurend te verbeteren. We willen hierin zelfs een voorbeeld zijn voor andere jachthavens in Nederland! Ons doel is om Uitgeest op de kaart te zetten voor toeristen en recreanten. Twee jaar geleden hebben alle bedrijven op het terrein zich geschaard onder de naam “Watersportcentrum Uitgeest”, de plek voor watersport, recreatie en vrijetijdsbesteding. Op ons terrein zijn verschillende bedrijven te vinden, die hier door samenwerking met elkaar aan bijdragen. Of iemand nu wil ontspannen of liever actief de vrije tijd doorbrengen; bij ons kunt u onder andere varen, fietsen, feesten, eten, vakantie vieren en aan leuke activiteiten deelnemen. Kortom, Watersportcentrum Uitgeest is uw bestemming, wanneer u wilt genieten op of aan het water!

Iedereen is van harte welkom om de jachthaven en de bijbehorende bedrijven van Watersportcentrum Uitgeest te bezoeken. Er is genoeg te doen op het terrein!