Elf verenigingen verkopen loten Grote Clubactie

Castricum – Deze week zijn elf verenigingen uit de gemeente Castricum gestart met de verkoop van loten van de Grote Clubactie. Een lot kost 3 euro, daarvan gaat tachtig procent naar de vereniging zelf. De Grote Clubactie is al bijna vijftig jaar de grootste fondsenwervende actie van Nederland voor het verenigingsleven. Het is een laagdrempelige manier om ook verenigingen in Castricum een steuntje in de rug te geven.

Door heel Nederland starten meer dan 300.000 leden van ruim 5.000 verenigingen met de verkoop van loten aan familie, vrienden en buren. Vorig jaar brak de Grote Clubactie alle records met een opbrengst van dik 9,5 miljoen euro voor het verenigingsleven. Dit geld was een welkome aanvulling op de gemiste inkomsten. Directeur Frank Molkenboer: ,,Sommige clubs hebben als gevolg van de coronacrisis het ledenaantal en daarmee ook de contributie-inkomsten zien afnemen. De sponsorinkomsten lopen terug en veel clubs missen al ruim een jaar de inkomsten uit de kantine. Alle extra’s zijn juist dit jaar meer dan welkom. Daarnaast horen we van veel verenigingen ook dat de actie bijdraagt aan een saamhorigheidsgevoel, iets wat we in de afgelopen anderhalf jaar door alle maatregelen ook hebben moeten missen.”

Innovatief

De kracht van de Grote Clubactie is het enthousiasme waarmee kinderen voor hun club langs de deur gaan. Maar ook de Grote Clubactie gaat mee met de tijd. Als koper koop je direct een lot aan de deur door de QR-code te scannen. Leden kunnen nu ook eenvoudig hun persoonlijke verkooplink delen via WhatsApp en sociale media. Op deze manier kunnen ook familieleden en vrienden bereikt worden waarvan de voordeur nét even wat verder weg ligt. Molkenboer: ,,Door het enthousiasme van al die leden én de kans die je als lotenkoper maakt op één van de ruim 330.000 prijzen, zouden we dit jaar wel eens de magische grens van 10 miljoen euro kunnen halen.”

Deelnemende clubs

Dit jaar doen in de gemeente Castricum elf clubs mee. Dat zijn in Castricum Atletiekvereniging Castricum, CSV Handbal, korfbalvereniging Helios, TV Castricum, FC Castricum, Castricumse Rugbyclub, MHCC, Gymnastiekvereniging DOS en Kinderkoor Mucistar. In Akersloot HV Meervogels ’60 en in Limmen sportvereniging TIOS. (Foto: aangeleverd)