EHBO-vereniging Castricum start met nieuwe cursus

Castricum – In januari start EHBO-vereniging Castricum weer met een cursus EHBO. Belangstellenden kunnen zich vanaf nu aanmelden. De lessen en het examen vinden plaats in het EHBO-leslokaal in cultureel centrum Geesterhage.

Een ongeval, iemand die op straat onwel wordt, een ongelukje in huis of bij het sporten; het gebeurt dagelijks. Het verlenen van eerste hulp kan levensreddend zijn. In de cursus EHBO zijn reanimatie, het bedienen van de AED en de eerste hulp aan kinderen inbegrepen.

COVID-19

De cursusavonden en het examen worden op veilige en verantwoorde wijze gehouden. Daarbij worden de coronarichtlijnen van de overheid strikt gevolgd. De groepsgrootte is beperkt en de lesruimte biedt voldoende gelegenheid om afstand tot elkaar te houden. Iedere cursist maakt gebruik van schone hulpmiddelen. Bij binnenkomst in cultureel centrum Geesterhage is het dragen van een mondmasker en het desinfecteren van de handen verplicht. Het leslokaal is voorzien van een gescheiden in- en uitgang. Uiteraard blijven de deelnemers thuis bij gezondheidsklachten. Over het inhalen van lessen worden afspraken gemaakt. Indien men vanwege gezondheidsklachten niet aan de cursus kan deelnemen, wordt het cursusgeld terugbetaald.

Wanneer is de cursus?

De cursus bestaat uit een e-learning waarin men alle theorie doorneemt. Daarna volgen zes praktijklessen om alle handelingen uitgebreid te oefenen. Begin januari krijgen de deelnemers toegang tot de e-learning. Het doorlopen van deze theorielessen neemt circa acht à tien studie-uren in beslag. De eerste praktijkles is op dinsdag 2 februari van 19.30 tot 21.30 uur. De andere lesavonden zijn op 9 en 16 februari en op 2, 9 en 16 maart. Het examen is op maandag 22 of dinsdag 23 maart.

Kosten

De totale kosten bedragen 165 euro. Dit is inclusief de e-learningmodule, een lesboek, oefenverband en examenkosten. Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel van) de cursus. Deelnemers dienen dit zelf na te vragen bij hun verzekeraar. Kijk op www.ehbocastricum.nl voor uitgebreide informatie. Daar staat ook het inschrijfformulier. Hert is ook mogelijk om telefonisch (0251 651060) of per e-mail (secretaris@ehbocastricum.nl) informatie op te vragen. (Foto: Michael Raab via Pixabay)