Egmonders maken de dienst uit

Akersloot – Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef heeft, hoewel het er aanvankelijk niet naar uit zag, de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup donderdag 7 november gewonnen.

Op een kletsnat, maar goed berijdbaar parcours op Sportcomplex de Cloppenburgh, deed Chris Kemp uit Egmond aan den Hoef meteen een ultieme poging, die in eerste instantie vruchtbaar leek, zijn tegenstanders een fysieke en mentale tik uit te delen. Niemand, maar dan ook niemand kon of wilde op deze kamikaze-aktie antwoorden en liet zijn optreden op zijn beloop.

Ruim 2 omlopen lang ontwikkelde Chris Kemp zo’n hoog tempo, dat hij ogenschijnlijk leek af te gaan op een afgetekende zege. Het werd uiteindelijk niets, omdat een oude blessure op ging spelen. Met als gevolg dat de snelheid volledig weg was en Emiel Prins (Egmond aan Zee) en Hoever Henk Jan Verdonk senior de leider eenvoudig wisten te grijpen. 

Weinig later moest Chris Kemp zich helemaal gewonnen geven en de koers gedesillusioneerd verlaten. Toen dit eenmaal een feit was bleef Emiel Prins zitten met de hete adem van Verdonk senior in zijn nek. Op het moment dat Prins was ingehaald door de latere winnaar, zat er nog een kans in dat de jonge thuisrijder Bob Scholten een bedreiging zou gaan worden voor Prins. Laatstgenoemde kon via zijn laatste adem de aandringer van zich afhouden. (Foto: Pixabay)