Eerste Repair Café is een feit

Donderdag 16 februari was het eerste Repair Café in Dorpshuis de Zwaan aan Middelweg 5. De gouden formule van het Repair Café is inmiddels al op zo’n duizend locaties in het land geïntroduceerd, verspreid over 300 steden of dorpen. Duurzaamheid, repareren als alternatief voor weg gooien en sociale interactie zijn de speerpunten van het Repair Café.

Stichting Uitgeester Senioren (S.U.S.) nam de formule over en ging ook van start met het Repair Café. Wethouder Antoine Tromp heeft de opening verricht door een kapotte lamp aan te bieden. Deze werd naar tevredenheid gerepareerd.

Uitgeesters konden hier hun kapotte spullen ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde maken. Er zijn vrijwilligers die kunnen helpen met reparatie aan: kleding of textiel, elektrische apparaten, fietsen, meubels, houten voorwerpen, computers en kleine huishoudelijke apparaten. Reparaties zijn kosteloos, maar men dient zelf zorg te dragen voor materialen, die nodig zijn om een reparatie te verrichten.

Ter gelegenheid van de opening ontving elke bezoeker met een reparatieverzoek een leuke verrassing. Er zijn 21 mensen met hun defecte apparaat of fiets langs gekomen om er naar te laten kijken. Het resultaat was dat er negen reparaties gelukt zijn. Bij de andere gevallen werd een advies gegeven. Wethouder Antoine Tromp testte ook nog een gerepareerde rollator en deze deed het weer uitstekend.

Het eerstvolgende Repair Café in De Zwaan is op 23 maart. De openingstijden zijn van 9.30 tot 11.30 uur. De toegang is gratis.