Een boek over een honderdjarige voor een honderdjarige

Castricum – Op woensdag 4 mei heeft een afvaardiging van de boekcommissie 100jaarVitesse ’22 het eerste exemplaar van het jubileumboek ‘100 jaar Vitesse ’22 1922-2022’ overhandigd aan de heer Guus Vermorken. De heer Vermorken is geboren in 1922, het jaar waarin op 11 mei de voetbalvereniging R.K.S.V. Vitesse werd opgericht. Beiden vieren dus in 2022 hun honderdste verjaardag.

De heer Vermorken was in de zestiger jaren bestuurslid van de club en ook actief betrokken bij de organisatie van het gouden jubileum in 1972. Hij voelt zich zeer vereerd om het jubileumboek als eerste te mogen ontvangen. Foto’s van meerdere van zijn kinderen en klein- en achterkleinkinderen die actief zijn geweest bij de club of nog zijn vindt hij terug in het jubileumboek. Het is de boekcommissie gelukt om op een prachtige wijze de geschiedenis van Vitesse ’22 vast te leggen in een fotoboek van maar liefst 580 bladzijden waarin elke geleding aan bod is gekomen. De kroniek die als een rode draad door het boek loopt laat op luchtige wijze zien wat er in de afgelopen 100 jaar is gebeurd binnen de vereniging.

Velen hebben het jubileumboek al opgehaald en de reacties zijn overweldigend. Mocht je het boek nog niet hebben opgehaald dan is er de mogelijkheid om op zaterdag 14 mei van 10.00 tot 12.00 uur jouw exemplaar op te halen. Mocht je het boek niet besteld hebben, dan is er de mogelijkheid om het, zolang de voorraad strekt, aan te schaffen voor 30 euro.

Op de foto:
Zittend de heer Guus Vermorken bladerend door het boek en Jeroen Tromp, voorzitter R.K.S.V. Vitesse ’22. (Foto: aangeleverd)