Echtpaar Huisman 60 jaar getrouwd

Castricum – Maandag was het precies 60 jaar geleden dat Mien en Nol Huisman, nu respectievelijk 81 en 85 jaar oud, elkaar in de gemeente Limmen het jawoord gaven. Om die reden bracht burgemeester Toon Mans een bezoek aan het echtpaar. Hij had een ingelijste kopie van de originele trouwakte meegenomen.

Voor de oorspronkelijk uit Groningen afkomstige bruid was het destijds geen ingewikkelde klus om de man van haar dromen te ontmoeten. Hij kwam namelijk allang bij de familie over de vloer. ,,Mijn zus was al getrouwd met zijn broer’’, legt ze uit. Door die relatie maakte Mien, zelf afkomstig uit een gezin met vijf dochters en vijf zoons, destijds kennis met de drie broers van haar zwager. ,,Nol vond ik de leukste. Een mooie kop met haar en een gezellige vent’’, lacht ze. Was die liefde wederzijds? ,,Jazeker, die was wederzijds’’, bevestigt de heer Huisman direct. De twee trouwden in 1956 en vanaf die tijd werkte de heer Huisman als hovenier in dienst van psychiatrisch ziekenhuis Duin en Bosch in Castricum. Ook mevrouw Huisman heeft daar, tot aan het huwelijk, gewerkt. Ze voorzag onder meer de patiënten van eten en drinken. Later ontfermde ze zich over haar eigen gezin, het echtpaar kreeg een dochter en een zoon. Inmiddels zijn er vier kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. 

Ter gelegenheid van het 60-jarig huwelijksjubileum heeft het echtpaar zondag genoten van een uitgebreide lunch met de hele familie. (Tekst + Foto: Bos Media Services)