Duur puntverlies voor FC Castricum tegen HCSC

Castricum – FC Castricum is in de strijd voor de nacompetitie tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. In het uitduel tegen HCSC in Den Helder verloor het team met 4-1. Het initiatief in de wedstrijd lag met name bij FC Castricum. HCSC zakte steeds volledig in en vandaar uit speelde die club op de counter. De nodige kansen die FC Castricum creëerde bleek men echter niet gelukkig af te kunnen ronden.

Door Joop Bakker

In de 21ste minuut was het Mario Post van HCSC die van ongeveer twintig meter afstand de bal op zijn slof nam en deze prachtig in de kruising schoot; 1-0. Nog geen zeven minuten later een overtreding aan de zijlijn. De scheidsrechter legde de bal echter dicht bij de 16, op een mooie afstand van het doel van FC Castricum, maar daar was geen overtreding geweest! Het was wederom Mario Post die de bal snoeihard nam en hem in het doel zag belanden; 2-0. De eerste echte kans voor FC Castricum was in de 32ste minuut, toen Carlo Vrijburg zich vrij speelde en alleen op het doel af ging. Zijn schot werd eruit getikt door de keeper. In de 45ste minuut ging Joris Peijs alleen op de keeper af, maar hij werd vol neergehaald. Hoewel dat gebeurde in het strafschopgebied bleef een rode kaart uit en werd door de scheidsrechter ook geen penalty gegeven.

Tweede helft

In de tweede helft ging FC Castricum nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Door het dwingender spel werd HCSC naar achteren gedrongen. Zij bleven echter gevaarlijk in hun counters. Het was in de 59ste minuut toen HCSC weer uit de counter naar voren kwam. Het schot werd van richting veranderd doordat de bal tegen de voet van Shenrick Maria van HCSC aankwam. Hierdoor belandde de bal in de andere hoek van  het doel beland dan waar Lars Beukers naar toe dook. Vijf minuten later kreeg HCSC nog uit het niets een penalty van de scheidsrechter. Door een duidelijke schwalbe kon de scheidsrechter vanaf de middenstip zien dat dit een penalty was; erg dubieus. In ieder geval werd deze genomen door Bart van Steen en onhoudbaar erin geschoten; 4-0. FC Castricum wist in de 73ste minuut door de muur van spelers te komen nabij het strafschopgebied. Joep Kornblum nam de bal vol op zijn pantoffel en schoot deze prachtig in; 4-1, wat uiteindelijk ook de eindstand is geworden. (Foto: aangeleverd)