Dutch Junior Open gewonnen door Sebastian Baez en Ayumi Miyamoto

Op TC Bakkum hebben Sebastian Baez uit Argentinië en Ayumi Miyamoto uit Japan de titel op hun naam geschreven. De ongeplaatste Argentijn Baez won in de finale van Alexander Donski (Canada) met 7-5 6-1. Miyamoto won eveneens in 2 sets (6-4 6-1) van de Russin Sofya Lansere.

De als eerste geplaatste Ayumi Miyamoto nam het op tegen de Russin Sofya Lansere in de finale. Het was de Japanse die de overhand had in de finale. Na ruim een half uur spelen had  Miyamoto de set met 6-4 naar zich toegetrokken. Deze lijn wist ze in de tweede set door te trekken: binnen een half uur was het 6-1 en daarmee verzekerde ze zichzelf van de titel.

Aansluitend stond de jongensfinale op de planning: de kleine Argentijn Sebastian Baez nam het op tegen de Canadees Alexander Donski, die als zevende is geplaatst. De wedstrijd ging gelijk op, totdat Donski als eerste door de service van Baez wist te gaan. De Argentijn liet zich niet kennen brak snel terug, mede doordat hij minder fouten ging maken. Baez kwam in het hoofd van Donski en sloeg toe op de momenten dat het moest: 7-5 voor de Argentijn. Mentaal gezien kon Donski deze klap niet verwerken: Baez nam al snel de leiding en gaf deze niet meer uit handen: 6-1. En zo kende het Dutch Junior Open in Baez en Miyamoto twee jonge winnaars. Allebei pas vijftien jaar en genoeg potentie om het later te schoppen tot een tenniscarrière. De dubbels werden gewonnen door Zoe Kruger (RSA) en Komola Umarova (UZB). Zij wonnen in een spannende finale van de Japanse meiden Himari Sato en Ayumi Miyamoto met 6-3, 4-6 en 10-7. Bij de jongens ging de titel naar de Zizou Bergs (BEL) en Matteo Martineau (FRA). In de finale versloegen zij de Fransen Jaimee Floyd Angele en Clement Tabur met 6-3 7-5. Op de foto Sebastian Baez (ARG) winnaar van het Dutch Junior Open.