Drukke week voor brandweer

Castricum – Woensdagochtend vroeg om 2.15 kregen de spuitgasten een verzoek om een meting te verrichten bij een woning aan het Raadhuisplein, omdat er een CO2-melder afging bij de bewoners. De brandweer heeft een meting uitgevoerd, maar kwam erachter dat de melder een pieptoon gaf omdat de batterij leeg was.
Later die dag, om 12.40 uur, werd de brandweer opgeroepen voor een brandmelding bij zorgcentrum De Boogaert het bleek loos alarm te zijn. De rookmelder was afgegaan bij het bakken van broodjes. Dezelfde dag om 19.00 gingen zij op pad voor een buitenbrand aan de Duinenboschweg. Bij de volkstuintjes waren vlammen van zo’n drie meter hoog te zien. Bij aankomst van de brandweer werd het vuur gedoofd, door degenen die de brand had aangestoken. De brandweer heeft de man aangesproken en de politie heeft de zaak afgehandeld.
Vrijdagavond rond 18.00 uur moest iemand bevrijd worden uit een lift in Breehorn op Dijk en Duin. Zaterdagochtend vroeg om 2.00 uur is de brandweer uitgerukt voor een brandmelding bij serviceflat Sans Souci. Loos alarm en het is niet bekend waarom de rookmelder is afgegaan. Zaterdag om 22.30 uur moest een brand geblust worden bij basisschool Visser ‘t Hooft waar een flinke buitenbrand zou woeden dichtbij de school. Met een straal hogedruk en de inhoud van de halve watertank is het brandje geblust in een afvalcontainer. De politie heeft gezocht naar de daders van de brandstichting na twee getuigen gehoord te hebben, maar heeft deze niet kunnen vinden. Foto: Hans Peter Olivier.