Drank, drugs, diefstal en vuurwerk


Op zondag 26 november omstreeks 22.30 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw onwel was geworden op de Dorpsstraat in Castricum. Ter plaatse hielden omstanders een vrouw vast. Zij was onder invloed van alcohol en drugs, niet aanspreekbaar en zij gaf over. Volgens omstanders was zij bij een hardcore-feest in Castricum geweest. Zij is vervoerd naar het Rode Kruis Ziekenhuis en haar moeder is in kennis gesteld.
Op maandag 27 november omstreeks 0.50 uur zag de politie over de Dorpsstraat een snorfiets wegrijden vanuit het horecagebied. De bestuurder is staande gehouden. Op het bureau blies hij 750 ug/l, terwijl 220 het maximum is. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is verbaal opgemaakt.
In Limmen is tussen woensdag 29 november 23.00 uur en donderdag 30 november 12.30 uur een zwarte VW Transporter met het kenteken 05VFK2 gestolen vanaf een parkeerplaats aan het Goudstuk. Tussen donderdag 30 november 22.00 uur en vrijdag 1 december 7.30 uur is een personenauto merk BMW, voorzien van het kenteken 20TNH4, gestolen vanaf de Oude Haarlemmerweg in Castricum.
Op donderdag 30 november tussen 6.30 en 8.30 uur heeft er een poging inbraak plaatsgevonden bij een vrijstaande woning gelegen aan de Waterzijde in Akersloot. In de nachtelijke uren zijn enkele voorwerpen onder de openstaande rolluiken van de woning geplaatst. Toen de bewoner zijn woning verliet heeft hij de rolluiken naar beneden gedaan. Rond 8.30 uur werd door een bezoeker van de woning opgemerkt dat er voorwerpen onder de rolluiken stonden en dat het cilinderslot van de voordeur afgebroken was. De dader(s) zijn niet in de woning geweest.
Het is weer mogelijk om in diverse winkels en supermarkten vuurwerk te kopen. Dit betreft dan het zogenaamde CAT.1 vuurwerk. Dit vuurwerk is in Nederland toegestaan en mag het gehele jaar verkocht worden en worden afgestoken mits anderen geen overlast ervaren.