DOS pakt teamoverwinning

Castricum – Op 5 en 6 maart werden de teamkampioenschappen turnen gehouden. Gymnastiekvereniging DOS uit Castricum startte zaterdag, samen met GTH uit Heiloo, in de eerste wedstrijd met Evie Teeuwen, Roos Rote en Warea Antipin (pupil niveau 7). Het was een spannende wedstrijd waarbij de drie beste scores telden. Door goed teamwork eindigden ze op de eerste plek. Evie en Roos bereikten individueel respectievelijk de eerste en derde plaats.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Jolijn Kronenberg, Lucile Glorie, Féline Denneman (jeugd, supplement G) en Amber Schermer (junior G). Dit deelnemersveld was erg sterk, het team eindigde buiten de podiumplaatsen. In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Iris Spil, waarbij het team wederom een samenwerking aanging met GTH Heiloo. Ook hier waren de prestaties onvoldoende voor een podiumplaat

Zondag

Op zondag 6 maart startte de wedstrijd met Elise Geurtsen, Isabelle Stein, Maud Marqhuillas, Fleur Denneman en Jill de Ruijter (niveau 6). Dit team ging als een speer. De afgelopen twee wedstrijden waren ze al eerste geworden en ook de derde keer lieten ze het goud niet liggen. Individueel mocht Fleur de bronzen medaille mee naar huis nemen en Jill de zilveren. Tegelijkertijd turnde Tessa Schermer (jeugd F) in een team met GTH Heiloo. Het team eindigde op een mooie tweede plek en Tessa kreeg individueel brons voor haar vijfde plek.

Tot slot mocht Sophie Denneman (junior E) starten. De wedstrijd was spannend tot het einde, maar ook zij mochten uiteindelijk op het hoogste podium plaatsnemen. Deze stand was mede te danken aan de individuele gouden medaille van Sophie. De individuele doorstroming naar de finale wordt later bekend gemaakt. DOS is trots op haar turnsters en kijkt uit naar de finale.

Op de foto:
Op de voorgrond, van links naar rechts: Warea Antipin, Juul Spelt en Roos Rote. Achteraan, van links naar rechts: Evie Teeuwen en Lotte van Cronenberg. (Foto: Marlous de Bruijne)