Dorpsplein in Franse sferen

Castricum – Zondag 10 oktober is er veel te doen in het centrum van Castricum. In de Dorpsstraat en omliggende straten vindt van 11.00 tot 17.00 uur een speciale zomermarkt plaats. Als kers op de taart is er een gratis te beleven optreden van Edouard op het terras van grand café Balu. Als de zon ook nog even meewerkt waan je je zo in een Frans dorpje.

Edouard van de Velde is een geboren Fransman van Nederlandse afkomst. Zijn accent is onvervalst charmant Frans. Edouard zingt en begeleidt zichzelf op gitaar. Hij brengt een intiem concertje waarin humorvol en gevoelig het leven bezongen en gespeeld wordt. Veel liedjes zijn in het Frans, maar ook Engelse liedjes en zelfs een vleugje Nederlands klinkt door in zijn repertoire. Edouard brengt liedjes van onder meer Brel en Cohen, maar hij schreef ook eigen nummers. Misschien wel gemaakt omdat anderen niet de juiste kleur konden geven aan zijn verhaal. Hij trakteert je op een middag van ontroerende stiltes en bulderende lach door het ongecompliceerde verslag dat hij tussen de liedjes door doet. Dat geeft een bijzondere inhoud en laat je beleven wat muziek en zang met je kunnen doen. Met een Frans terrasachtig tintje kom je na een middag met Edouard weer eens heel anders thuis. Het optreden begint om 15:30 uur.

Autovrij

Tijdens de proef van 17 september tot en met 15 oktober is de Dorpsstraat afgesloten tussen de Verlegde Overtoom en de Burgemeester Mooijstraat. Het Dorpsplein is dan autovrij. Cultuurmakers uit het dorp grijpen hun kans om in deze periode hun werk te laten zien en horen op straat. Elk weekeinde is er wat te beleven. De laatste update van het programma is op www.voorliefhebbers.nl/agenda. Te vinden Het programma is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Castricum. (Foto: aangeleverd)

Bericht van de redactie:
In de gedrukte versie van onze krant stond deze week het bovenstaande artikel met een andere locatie voor dit optreden. Toen de krant al van de drukpers rolde, ontvingen wij van de organisatie een rectificatie.