Dorpshart in kerstsfeer met Candlelight Shopping

Castricum – Noteer de datum maar vast in de agenda of op de kalender: zaterdag 17 december van 16.00 tot 21.00 uur Candlelight Shopping. Het dorpshart van Castricum is dan omgetoverd tot een sfeervolle kerstbelevenis. Geen verkeersstromen in de Dorpsstraat, op het Dorpsplein, het Bakkerspleintje en in de Burgemeester Mooijstraat en slechts minimaal verkeer in de Torenstraat. Deze straten en pleinen staan dan vol met kerstkramen en zullen vervolgens volstromen met koopjesjagers, maar zeker ook overige bezoekers die op het vertier afkomen.

Op je kerstroute kun je buiten de vele koopjes de Kerstman tegenkomen, net als de muziekgezelschappen Anyway, Emergo en Die Vers. Eén groot kerstfeest dus! Er is zelfs een Rad van Fortuin met geweldige prijzen bij Mull voor de deur en een springkussen op het Kerkplein. Het Bakkerspleintje is gereserveerd voor optredens van het koor Vokaal Kabaal, dat zal zorgen voor het meezingen van kerstliederen. Op datzelfde plein ook nog een levende kerststal met ezels, paarden, ganzen, geiten en meer, die zullen genieten van zoveel aandacht.

Wil je jezelf laten vereeuwigen in die kerstsfeer, dat kan bij een photobooth in de Burgemeester Mooijstraat, waar ook genoeg te zien is op de kramen. Afsluitend kom je op het Dorpsplein ook nog Musicstar, Emma la Croix en Die Vers tegen, die de sterren van de hemel zingen en spelen. Eten is er ook genoeg in de omliggende horeca waar zelfs glühwein voorradig is. We komen elkaar tegen zaterdag 17 december! Vergeet daarbij je kassabonnen niet voor de actie ‘Handje Contantje’, waar nog meer prijzen te winnen zijn.

Op de foto:
Meezingen op het Bakkerspleintje met Vokaal Kabaal. (Foto: Aart Tóth)