Doelpuntrijk duel tussen Limmen en VVS’46: 6-3

Limmen – Pastor Mike Nagtegaal had de eer om de aftrap te mogen nemen op het hoogfeest van de Limmer kermis. De wedstrijd tegen VVS’46 zou uiteindelijk veel weg hebben van een schiettent.

Door Willem Koot, vv Limmen

Na vijf minuten spelen kwam Limmen al op een achterstand. Een slippertje van de verder uitstekend spelende Job Min gaf de linksbuiten van VVS de mogelijkheid om een voorzet op zijn spits te geven. Een prachtige bal, die omgezet werd in een 0-1-voorsprong. Een kwartier later kwam de gelijkmaker. Een schitterende counter bracht de bal bij Job. Direct gaf hij voor op de spits Boris de Boer, die middels een sliding de keeper verschalkte. Even daarna weer een mogelijkheid voor Boris, echter hij gaf een voorzet in plaats van de bal in het lege doel te schuiven. Na precies een half uur op de klok kwam Limmen dan op de verdiende voorsprong. Jacco de Jong soleerde langs drie verdedigers en schoot met links onhoudbaar in de verste hoek. Vlak voor rust een prima kopbal van Miettinen die de lat toucheerde.

Na de rust wederom Limmen dat goed uit de startblokken kwam. Na een handsbal mocht Nino Peemen even buiten de 16 aanleggen. Onbereikbaar voor de keeper schoot hij raak. Nog voor ik klaar was met schrijven lag de vierde er ook in door Mika Miettinen. Een half uur voor tijd kwam de 4-2 op het bord en moest het dus weer spannend worden. Daar komt bij dat bij Limmen Brendan Gardiner geblesseerd het veld moest verlaten, terwijl er al vier maal gewisseld was en er geen wissels meer waren. Met tien man dus verder. Ook VVS’46 ging met tien man spelen, maar dat kwam doordat een achterhoedespeler aan de noodrem trok. Het werd 5-2 doordat Jaap Menick de keeper voor zijn doel zag staan. Wat Björn Valkering net niet lukte, lukte bij Jaap wel: een schitterend afstandsschot vanaf de middellijn. Goed doorzetten van captain Sem Winter, die Miettinen een niet te missen kans gaf: 6-2. Net als de goal van Peemen uit een vrije trap maakte VVS‘46 er 6-3 van. Een mooie uitslag. Limmen kon kermis vieren!

Op de foto:
De spelers van Limmen proostten na afloop op de overwinning. (Foto: aangeleverd)