Doek valt definitief voor Wierenga

Na klagende buurman geeft corona nekslag

Castricum – Restaurant Wierenga sluit definitief haar deuren. Dat nieuws werd vorige week op Facebook gedeeld door eigenaren Hella en Bob. Het coronavirus is de nekslag nadat het bedrijf eerder voor de rechter was gesleept door een klagende bovenbuurman. „Met pijn in ons hart nemen we afscheid.”

Het is een triest einde voor Hella en Bob Wierenga. Tien jaar geleden startten ze met hun droom op het Bakkerspleintje, dat toen net af was. Het werd een familiaire horecagelegenheid waar jong en oud over de vloer kwam voor een bakkie of broodje. De huiskamer van Castricum, werd het etablissement veel genoemd. In 2017 raakt Wierenga verstrikt in een juridische strijd met een bovenbuurman die overlast ervoer. Het werd een langslepend proces.

Stroom aan reacties

Gedwongen sluiting door het coronavirus laat Hella en Bob geen andere keuze dan de deuren voorgoed te sluiten. Kort na de bekendmaking stroomden de reacties binnen op social media. Henk Ruijter, die zich inzet voor de versterking van het Castricumse winkelgebied reageert: „Wierenga is de huiskamer van Castricum geworden. De sluiting is een gemis voor het Bakkerspleintje en heel Castricum”. Ingrid Zonneveld van het Ondernemersfonds schrijft dat ze er stil van is. „Wierenga zal gemist worden”.

Reactie bovenbuurman

De bovenbuurman vindt dat de pers ‘opruiend en intimiderend over de ontwikkelingen schrijft’. „Er is een contract met de toenmalige ontwikkelaar waarin duidelijk vermeld staat dat er een restaurant gevestigd zou worden. Geen eetcafé of bistro met een feestzaal, wat het uiteindelijk geworden is. Dus niet Wierenga maar de ontwikkelaar is verantwoordelijk voor de ontstane situatie.”

Tekst: Aart Tóth

(Foto: Facebookpagina Wierenga)