Debby Petter met voorstelling ‘In mijn Hoofd’

,,Wij mensen liegen gemiddeld twee keer per dag”, vertelt Debby Petter, echtgenote van cabaretier Youp van ‘t Hek. Op zaterdag 6 oktober, in theater Koningsduyn, treedt schrijfster en actrice Debby Petter op met haar voorstelling ‘In mijn hoofd’. Hierin speelt Debby een vrouw die vertelt over haar man die liegt. En dat doet hij niet zachtzinnig. Zijn halve leven is verzonnen. Misschien zelfs wel meer dan de helft. Het gaat niet om leugentjes om bestwil. Nee, echt het grote werk. Zij wil dat hij hulp zoekt. Hij wil dat ook. Maar doet hij dat? Of liegt hij dat hij hulp gezocht heeft? Ze wacht op hem. Kwetsbaar en onzeker vertelt zij haar verhaal. Waarom wil ze hem niet kwijt? Het antwoord op deze vraag is glashelder en onthutsend tegelijk.

Debby Petter was een aantal jaren werkzaam in het onderwijs, waarna ze presentatrice is geworden, eerst bij AT5, toen bij de KRO (Spoorloos) en daarna zes jaar lang als nieuwslezeres bij het NOS- & Jeugdjournaal. En ging acteren. In 2009 o.a. de eenakters ‘Hexen’ en ‘Mijn Man’ van Youp van ’t Hek. Ook was zij te zien als een van de vrouwen in de theaterhit ‘Zadelpijn en ander damesleed’ naar de bestseller van Liza van Sambeek. Deze voorstelling werd genomineerd voor de Toneel Publieksprijs 2011. Tussen 2011 en 2016 toerde ze met de solovoorstelling ‘Ik ben er nog’.

De succesvolle eenakter ‘In mijn Hoofd’ speelt Debby Petter op zaterdag 6 oktober om 20.00 uur in theater Koningsduyn (Geesterhage). Kaarten à 17,50 euro, inclusief een consumptie, zijn te koop via: www.geesterhage.nl (foto: Bob Bronshoff)