De Zonnebloem Limmen viert 40-jarig jubileum

Limmen – De Zonnebloemafdeling in Limmen bestaat 40 jaar en hield naar aanleiding hiervan zaterdag een gezellige receptie. Verschillende organisaties en personen, die zich betrokken voelen bij de Zonnebloem, gaven aan de uitnodiging gehoor hierbij aanwezig te zijn en de vrijwilligers te feliciteren.

Voorzitter Cees Smit schetste in het kort de geschiedenis van de Zonnebloem Limmen die op 4 februari 1980 is opgericht op initiatief van enkele dames, de pastoor en de wijkzuster. Heel kleinschalig begonnen en nu uitgegroeid tot een actieve en bloeiende afdeling met 27 vrijwilligers en zeven bestuursleden.

Tijdens de receptie werden drie vrijwilligsters gehuldigd: Tiny Veldt, 40 jaar, Bep Beentjes, 25 jaar en Mary Stet 10 jaar vrijwilligster, ontvingen uit handen van Mevr. G. Mencke, districtshoofd, een insigne met oorkonde en een prachtige bos bloemen. Tiny Veldt werd tevens met een prachtig beeldje verrast. Mevr. Mencke sprak namens het Nationaal Bureau van de Zonnebloem Breda lovende woorden tot de jubilarissen en memoreerde de vele activiteiten die door hen zijn verricht.

Wethouder Falgun Binnendijk sprak namens de gemeente Castricum zijn waardering uit voor het vrijwilligerswerk van de Zonnebloem en hoopte dat meer jonge mensen hiertoe worden aangetrokken. De middag werd voortgezet met een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje.

Eerder werd voor de gasten een feestelijke en geslaagde middag georganiseerd met een optreden van de ‘Wieringer Sanghers’. Woensdag 12 februari was het de beurt aan de vrijwilligers om te genieten van de musical Anastasia.

Van links naar rechts: Rob van Keulen, vicevoorzitter, Bep Beentjes, Tiny Veldt, Mary Stet en Cees Smit, voorzitter (Foto: aangeleverd)