De Zonnebloem Limmen viert 40-jarig bestaan met de Wieringer Sanghers

Limmen – De Zonnebloem Limmen viert op woensdag 5 februari in Heeren van Limmen het 40-jarig bestaan met een schitterend optreden van de ‘Wieringer Sanghers’.

Het gemengd koor de ‘Wieringer Sanghers’ bestaat uit ongeveer 40 leden en brengt in Wieringer en Westfries dialect een gevarieerd programma met liedjes en voordrachten over Wieringer gewoonten en zaken van vroeger en nu. Zij zingen uitsluitend Nederlandse liedjes of bewerkingen daarvan.

De leden van de ‘Wieringer Sanghers’ zijn gekleed in Wieringer klederdracht van omstreeks 1900, de vrouwen met een gouden of zilveren ‘ijzer’ en een kanten kap, de mannen in het zwart ‘lakens’ pak met zwarte gleufhoed.

Ter afwisseling vindt een modeshow plaats met de ‘koopvrouw’, de ‘boer’, rouw,- doop,- nachtkleding. De mannen van het koor komen met een aantal zeemansliederen de stemming nog meer verhogen. Dit alles vindt plaats onder de muzikale leiding van dirigente Ria Appelman en met begeleiding van enkele accordeonisten.

Het belooft een feestelijke, gezellige en muzikale middag te worden waarvoor alle zonnebloemgasten van harte worden uitgenodigd. De aanvang is 14.00 uur en de zaal is om 13.30 uur open.

Voor vervoer: Ria Hooijboer, tel: 072 – 5052235. (Foto: aangeleverd)