De VrijeLijst bezoekt Muttathara

Castricum – Op zaterdag 16 november was de fractie van De VrijeLijst op bezoek bij Stichting Muttathara. De Kringloopwinkel van Muttathara op de Castricummerwerf zorgt al 35 jaar voor minder afval en meer hergebruik van goederen in Castricum. Met de opbrengsten van de winkel worden goede doelen in ontwikkelingslanden gesteund. Dat doet Muttathara graag in samenwerking met lokale netwerken.

Zo werkt Muttathara samen met het Jac. P. Thijsse College bij de uitwisseling van leerlingen uit Gambia. Een ander voorbeeld is de financiële steun voor het project ‘Fietsen voor Suriname’ van de gebroeders Van Vliet. Met 95 actieve vrijwilligers is Muttathara natuurlijk ook  een belangrijk sociaal netwerk in de gemeente. Stof genoeg voor een interessant gesprek tussen Muttathara en De VrijeLijst. Het bezoek werd natuurlijk afgesloten met een bezoek aan de winkel, waar de deelnemers nog menig mooi koopje op de kop tikten.

(Op de foto van links naar rechts: Reinaud van de Fliert van De VrijeLijst, Elly Oude Elferink van Muttatathara,  Bärbel Böhling met dochter en Paulien Zwikker van de VrijeLijst. Uiterst rechts Tim de Heer, bestuurslid bij Muttathara en commissie lid van De VrijeLijst – aangeleverd)