De prijswinnaars van ‘Handje Contantje’

Castricum – Opnieuw was restaurant Wierenga het decor van de feestelijke prijsuitreiking van de actie ‘Handje Contantje’, georganiseerd door het plaatselijke Ondernemersfonds. Dat zijn de detaillisten en horecaondernemers in het centrumgebied van Castricum, die dit jaarlijkse evenement financieren.

Via het inleveren van kassabonnen in de feestdagenperiode kon men aan de wedstrijd meedoen en in aanmerking komen voor de hoofdprijs van 500 euro ‘Handje Contantje’, met daarnaast nog veel andere prijzen. De eerste twaalf prijswinnaars waren uitgenodigd, zonder dat deze wisten voor welke prijs zij in aanmerking kwamen.

De presentatie van de prijsuitreiking was in handen van Simone Veldt-Bakker, met assistentie van Ingrid Zonneveld en Lex Klein Schiphorst. Allen als vertegenwoordigers van het Ondernemersfonds. De spanning werd duidelijk opgedreven. Er werd begonnen met de twaalfde prijs, een cadeautas met bonnen en cadeaus van deelnemende ondernemers. Deze werd gewonnen door Willem Bank. De derde tot en met de elfde prijs waren ook gevuld met die verassingen. Familie de Loos werd elfde, mevrouw van Amsterdam tiende, familie Glorie/Weel negende, Simone Berkhout won de achtste prijs en Ingrid Joustra ontving de zevende prijs. De spanning steeg nog meer en sommigen begonnen al zenuwachtig op hun stoel te schuiven. De zesde prijs kwam terecht bij Michiel van Zeggeven en de vijfde cadeautas was voor Jan & Ans Kuijs. Jim en Karin Versteeg waren vierde en bijna bovenaan stond Gerdine Apeldoorn met de derde prijs.

De tweede prijs van € 250 ‘Handje Contantje’ was voor Lisette & Hans Goedhart en hoofdprijswinnaar mevrouw Janszen mocht met maar liefst € 500 ‘Handje Contantje’ het gezellige onderkomen van restaurant Wierenga verlaten. Uiteraard voor herhaling vatbaar, maar even wachten tot eind 2020. Dan zal naar verwachting de zesde editie van dit festijn plaatsvinden.

Prijswinnaars, aanhang en organisatie in feeststemming (Tekst/ foto: Aart Tóth)