De onderwereld van de tuin

Heiloo – Groei & Bloei heeft een bijzondere spreker met een boeiend onderwerp weten te strikken voor een lezing: Romke van der Kaa. Hij komt op zaterdag 21 mei naar de Ter Coulsterkerk aan de Holleweg 111 om over zijn boek ‘De onderwereld van de tuin’ te vertellen.

Naast een wereld boven de grond, bevindt zich in de tuin een tweede wereld. Het is de ondergrondse gemeenschap van amoeben, bacteriën, geleedpotigen, schimmels, wormen enzovoort. Dat deze onderwereld belangrijk is voor de bovenwereld en hoe deze ondergrondse gemeenschap met elkaar communiceert, gaat Romke van de Kaa uitleggen. Zijn boek ‘De onderwereld van de tuin’ behoorde vorig jaar bij de laatste vijf kanshebbers voor de Jan Wolkersprijs. Dat is de prijs voor het beste natuurboek van het jaar.

Als je de naam Romke van de Kaa noemt bij tuinliefhebbers, levert dat veel herkenning op. Heel wat mensen zullen zeggen: ‘Oh, daar heb ik een boek van’. Menig tuinliefhebber heeft veel geleerd van Romke. Hij heeft enorm veel kennis van bloemen en planten en een geheel eigenzinnige manier van tuinieren: ‘Wij moeten onze tuin niet behandelen als een oorlogsgebied’ en ‘Er bestaan ook saaie struiken’. De lezing start om 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) en is gratis toegankelijk voor leden van Groei & Bloei. Niet-leden betalen 3,50 euro entreegeld.

Kijk op https://midden-kennemerland.groei.nl/home voor meer informatie. (Foto: Pixabay)