De Ochtenden: Op weg naar Santiago

In de serie ‘De Ochtenden’ kan men op donderdag 4 oktober in de bibliotheek in Castricum komen kijken en luisteren naar een lezing van Mia Wijten. Zij liep in 2016 van Castricum naar Santiago de Compostella. Mia vertelt over haar tocht aan de hand van een presentatie met dia’s. Zij deelt in het kort haar voorbereidingen en ervaringen, om geïnteresseerden zo een goed beeld te geven van de avonturen waar men mee te maken kan krijgen onderweg naar Santiago.

Het was 2016 dat Mia de tijd nam om de pelgrimsroute naar Santiago te lopen. In 130 wandeldagen liep Mia 3000 km. Zij liep alleen, door prachtige natuur, over lange rechte asfaltwegen, klom en daalde over heuvels en serieuze bergen, in de kou of de hitte, zag voorjaarsbloemen en ijsbloemen en genoot van de rust en ruimte. Mia sliep op allerlei locaties en trof overal heel verschillende mensen en omstandigheden aan. Ze ontmoette veel soorten pelgrims onderweg, soms kookte men gezamenlijk, liep zij enkele dagen met iemand op en hoorde hun wijsheden, problemen en ideeën over de wereld aan. Tijdens de tocht nam Mia foto’s en van iedere dag maakte ze een verslag in de vorm van een klein gedicht.

De lezing is op donderdag 4 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum, Geesterduinweg 1. De toegang is € 3,- inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden kan via de website www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek (betalen met pin). (Foto: aangeleverd)