De groene route: Open Tuinenweekend gaat beperkt door

Bakkum – Op zaterdag 16 en zondag 17 mei is het jaarlijkse Open Tuinenweekend. Dit gaat door, maar wel met de nodige aanpassingen. In de gemeente Castricum neemt de Doornduyn deel aan het evenement.

Ook tijdens de coronacrisis gaat moeder natuur gewoon door. Bomen bloesemen, planten bloeien en vogels zingen. Zo ook bij alle deelnemers aan ‘De Groene Route’, een groep samenwerkende tuineigenaren en kwekerijen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Juist in deze periode, waarin velen de natuur herontdekken en met hun eigen tuin thuis aan de slag gaan, willen ze anderen inspireren met hun prachtige tuinen en planten.

In verband met de beperkende coronamaatregelen wordt het groepsevenement afgelast, maar sommige tuinen zijn wel geopend voor bezoek. Daarbij geldt een maximum van twee personen tegelijkertijd en dient iedereen voldoende afstand te houden. De Doornduyn, de 25.000 vierkante meter grote natuurtuin van Tineke van der Velden-Jonker, is gevestigd aan de Duinweg 2 te Bakkum. Deze tuin is op zondag 17 mei geopend voor bezoekers. Kijk op www.degroeneroute.nl voor de geopende locaties elders in de regio. (Foto: De Doornduyn)