De Clusius Talentenwand

Het Clusius College Castricum heeft sinds kort een bijzondere muur: de Talentenwand. Leerlingen die iets bijzonders kunnen of doen krijgen – als ze dat willen – een speciaal plekje aan de wand. Een wand vol fotolijsten dus met informatie en afbeeldingen over de leerlingen en hun talent.Initiatiefnemer van het Clusius Talent is docent Michel van Noort. Hij is jaren geleden al begonnen met het onder de aandacht brengen van leerlingen met een talent. Zijn motivatie: ,,Leerlingen op het VMBO kunnen veel meer dan wij zien! Wij zijn blij dat wij een plek voor hen hebben kunnen creëren. Op onze school zijn leerlingen die heel goed tekenen, muziek maken, sporten, entertainen, schrijven of iets anders’’, aldus Michel. ,,En met goed bedoel ik dan ook echt goed.’’
Michel spoort de talenten niet alleen op. Hij doet dit samen met een team betrokken docenten, o.a. de docenten Mirjam Glorie en Jutta Kieven.

Wie zijn er onder andere op de muur te zien? De jongste cabaretier van Nederland: Maurits Hazeleger. Inmiddels aardig bekend in de regio. ,,Mensen met een talent zijn vaak geen personen die op de voorgrond willen treden’’, aldus Maurits Hazeleger. ,,Ík treed bijvoorbeeld wel op, maar van nature ben ik rustig en treed juist niet op de voorgrond.’’
Of Nina Hessels uit de vierde klas en haar net uitgekomen fantasy-boek. Ze heeft zelfs een trouwe schare fans die haar op Instagram volgen. Nina vindt het fijn dat de foto van haar boek Demon Hunter in een lijst aan de muur hangt want zij is trots op haar boek en hoopt zo anderen te kunnen inspireren.
Jason Prins uit de derde klas tekent dieren, ze lijken zo levensecht dat je de leeuw die er hangt kunt horen brullen als het ware.
En Roos van Vliet. Zij heeft een speciale blog: RED REBEL voor leerlingen die vinden dat zij tot een kwetsbare groep behoren, welke dan ook. Die hebben dankzij haar nu een podium.
De leerlingen op het Clusius College Castricum kunnen hun talenten laten zien! Op het Clusius telt elk talent!

Foto: Docenten van het Clusius Talenten team (Foto: aangeleverd)