Datum triatlon 2018 is bekend

Na het succesvol verlopen van de eerste editie van de triatlon Castricum in september 2017, waaraan ruim 150 triatleten meededen, komt er dit jaar een vervolg. Het sportieve evenement in en rond het centrum van het dorp vindt plaats op zondag 1 juli. Na de editie van 2017 is het bestuur van stichting triatlon Castricum bijeengekomen voor een grondige evaluatie. Aan alle deelnemers, vrijwilligers en betrokkenen is gevraagd wat er zoal beter kan om er in 2018 weer een mooi evenement van te maken.

Er is een separaat een organisatiecommissie opgericht, nieuwe doelstellingen zijn geformuleerd en er is besloten om triatlon Castricum de komende jaren tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken. De organisatiecommissie, Wilco van Pel, Gert Stoppels en Michel Steeman, heeft in afstemming met de bestuurders Herman Rijsdijk en René Streefkerk besloten dat triatlon Castricum een evenement is dat gericht is op lokaal publiek in afstemming met omwonenden en de ondernemersvereniging.

De 1/8 triatlon zal net als vorig jaar starten met vijfhonderd meter oftewel twintig banen zwemmen. Zwembad de Witte Brug is weer beschikbaar voor aanmeldingen, omkleden en het zwemonderdeel. Na het zwemmen stappen de deelnemers op de fiets voor twintig km fietsen. Afsluitend wordt er in het centrum van Castricum over een afstand van vijf km hardgelopen. Zowel het fiets- als loopparcours kent enkele verbeterde aanpassingen, die zijn voortgekomen uit de evaluaties. Dit jaar is er plaats voor ruim tweehonderd deelnemers en zijn er weer veel vrijwilligers nodig. Inschrijven is vanaf 14 februari mogelijk via www.triatlon-castricum.com. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar vrijwilligerstriatloncastricum@gmail.com. Foto: Guido Bosland.