Dansers clubMariz presteren goed op NK

Castricum – Afgelopen weekend was eindelijk sinds twee jaar weer een Nederlands Kampioenschap Streetdance van Dutch Dance Sports. Terwijl buiten de zon scheen, lieten de dansers binnen coole moves zien. Twee dagen lang werd gedanst in stijlen als hiphop, popping, breakdance en hiphop battle, waardoor ook binnen de temperaturen hoog opliepen. Gelukkig hadden de dansers inmiddels hun conditie weer op orde, hetgeen tussen en vlak na de lockdowns nog wel eens een probleem was.

In Waalwijk danste ook een team van clubMariz uit Castricum mee in de categorie Formations Adults. Het team, genaamd ‘Whazzup?!’ wordt getraind door Cheyenne, al jaren een docent bij clubMariz. Samen met haar team wist zij een geweldige vierde prijs te halen op dit prestigieuze kampioenschap. Dania Klaver en Romy van Well dansten ook bij de hiphop duo juniors en wisten daar in een sterk veld een dertiende plaats te behalen.

Tijd om stil te zitten hebben de dansers niet, want op 11 juni danst Whazzup?! samen met de kids-selectie MissBHV op het UIT-Festival en 18 juni bij Kids in Concert (www.kidsinconcert.nl), twee prachtige lokale evenementen. Het nieuwe dans- en sportseizoen van clubMariz begint eind augustus. Ook dan treden de selecties op bij het MultiSport Evenement op 28 augustus en bij het Castricums Smaakmakers Festival op 3 en 4 september. (Foto: aangeleverd)