Cursus reanimatie met AED

Castricum – Een hartstilstand komt helaas regelmatig voor. Thuis, op het werk, op straat of bij het sporten. Zelfs bij geoefende en getrainde sporters is de kans op een hartstilstand aanwezig. Direct hulp kunnen bieden, kan dan een leven redden. In zo’n geval is het belangrijk om te weten wat je kunt doen, zodat je niet hulpeloos hoeft toe te kijken. Daarom organiseert EHBO-vereniging Castricum weer een cursus reanimeren inclusief gebruik van de AED.

Tijdens de cursus leer je een hartstilstand te herkennen, hoe een reanimatie wordt uitgevoerd en hoe je een AED daarbij kunt gebruiken. De AED is een apparaat waarmee op veilige wijze een stroomstoot kan worden toegediend. De overlevingskans van het slachtoffer neemt hierdoor sterk toe. Naast een duidelijk stappenplan is er veel aandacht voor praktische oefening op verschillende oefenpoppen. De cursus is op vrijdagavond 18 maart van 19.00 tot 22.30 uur in het EHBO-leslokaal in cultureel centrum Geesterhage. Gecertificeerde trainers verzorgen deze training.

Veilig en hygiënisch

Deelnemers kunnen de cursus veilig volgen. Er gelden strikte hygiëneregels en het aantal cursisten is beperkt. Elke cursist oefent op een schone pop en draagt tijdens de oefeningen (door de EHBO beschikbaar gestelde) handschoenen. De kosten van de cursus bedragen € 55,00 inclusief instructieboekje en certificaat van de Nederlandse Reanimatieraad. Veel zorgverzekeringen vergoeden (deels) de cursus. Je kunt dit bij je zorgverzekeraar navragen. Soms is ook een werkgever of (sport)club bereid de kosten te vergoeden.

Op de website www.ehbocastricum.nl staat alle informatie over de cursus. Voor meer informatie of aanmelding kun je ook contact opnemen met het secretariaat van EHBO-vereniging Castricum via telefoonnummer 0251 651060 (bij voorkeur tussen 19.30 uur en 21.00 uur) of een e-mail naar secretaris@ehbocastricum.nl sturen. (Foto: aangeleverd)