Cursisten La Dolce Lingua volgen Italiaanse les in Alghero

Castricum – Voor de tweede keer is een groep cursisten van taalschool La Dolce Lingua Castricum op herfstreis geweest in Italië. Na Sicilië vorig jaar kon Sardinië niet achterblijven. Een week lang kregen de cursisten iedere ochtend Italiaanse les bij Centro Mediterraneo Pintadera in Alghero, een pittoresk havenstadje aan de noordwest kust van Sardinië.

‘s Middags gingen de studenten mee op wandelexcursie door de historische stad gevolgd door een aperitief, sulla muraglia, op de fraaie stadsmuur aan zee waar de zonsondergang het panorama bepaalde. Ook werd er gekookt, thuis bij Bastianina. Zij leerde de groep culurgiones maken, een typisch Sardijnse gevulde pasta, pesciolini in agliata, gefrituurde visjes met een zoetzure saus van verse tomaat, knoflook en witte wijnazijn en ricottelle, mini-taartjes met verse schapenkaas.

Daarnaast maakte een boottocht naar de Grotten van Nettuno deel uit van het programma. De laatste dag is er nog gefietst naar de Nuraghe di Palmavera en een paar kleine baaitjes. De week begon en eindigde met gezamenlijke diners in twee typische trattorie waar de vis en de vermentino de cursisten in vervoering brachten.

Met in gedachten de nieuw geleerde uitdrukking: vale molto la pena, het is zeer de moeite waard, keerden de meeste cursisten zaterdag naar huis, vol (taal)indrukken en herinneringen aan zonovergoten dagen. Anderen reisden per camper of auto verder. De ‘traditionele’ voorjaarsreis, aan het einde van het cursusjaar, staat gepland voor 16-22 april 2023. De bestemming is nog een verrassing.

Op de foto:
De cursisten terug in de haven van Alghero na de boottocht naar de grotten van Neptunus. (Foto: de kapitein van Navisarda)