Cursisten La dolce lingua in Venetië

CastricumÈ stata una settimana meravigliosa; het was een geweldige week, hoorde je alom aan het einde van de studie- en cultuurreis in Venetië. Drieëntwintig cursisten van La dolce lingua, taalschool Italiaans in Castricum, volgden daar vorige week iedere ochtend Italiaanse les op hun eigen niveau bij het Istituto Venezia.

’s Middags gingen ze mee op wandelexcursies met een gids, een fietstocht over het Lido of volgden een Italiaanse kookles waar ze typisch Venetiaanse gerechten leerden maken. Op hun ‘vrije’ middagen bezochten ze de eilandjes Murano, Burano en Torcello, beklommen de scala Contarini del Bovolo of struinden op eigen gelegenheid door andere sestieri van de stad.

Het heerlijke weer maakte het verblijf nog feestelijker. De week begon en eindigde met een gezamenlijk diner in twee Venetiaanse osterie. Met hoofden en harten vol Italiaans en indrukken van Venetië keerden de meeste studenti in het weekend weer naar huis of reisden door zodat ze hun bijgeleerde Italiaans verder in praktijk konden brengen. Van 9 tot 15 oktober organiseert La dolce lingua opnieuw een reis voor de cursisten naar Alghero in Sardinië.

Op de foto:
De cursisten op de trap van de taalschool met hun certificato van de Italiaanse les. (Foto: aangeleverd)