Cupcakes voor jubilerende scoutingwelpen

De Nederlandse scoutingwelpen bestaan honderd jaar. Om die reden bracht burgemeester Toon Mans vorige week een bezoek aan de welpen van scouting Limmen om het jubileum te vieren met cupcakes.

De eerste burger had eerst een geanimeerd gesprek met de meisjeswelpen en zei onder andere dat hij deze groep kwam feliciteren ‘omdat hij ook op bezoek gaat bij inwoners die de leeftijd van 100 bereiken’.

Cupcakes versieren
Na een rondleiding langs de lokalen van de verschillende scoutinggroepen in het gebouw aan de Kapelweg, schoof de burgemeester aan bij het maken van de cupcakes en liet zijn creatieve kunsten zien door het versieren van zijn eigen gebakje. Als dank voor zijn komst kreeg Mans een fraai doosje met vers gebakken cakes en het logo van 100 jaar welpen mee naar huis.

Scouting Limmen 75 jaar
De welpen (7 tot 11 jaar) van de scouting in Nederland bestaan 100 jaar. Beschermvrouwe Koningin Máxima stond hierbij op 15 januari stil door in Noordwijkerhout met een scoutinggroep cupcakes te bakken. Vervolgens werd dit initiatief landelijk aangeboden aan de burgemeesters. Scouting Limmen, dat ruim 70 leden tot 18 jaar telt, viert volgend jaar haar 75-jarig bestaan. (Tekst en foto: Hans Boot)