Culturele manifestatie 2019 in de startblokken

De organisatie van de Culturele Manifestatie is begonnen met voorbereidingen voor 9 en 10 maart 2019. Geesterhage is weer de plek waar deze twaalfde editie plaats vindt; de nadruk in 2019 ligt op ‘Cultuur Verbindt’. Dat geldt zowel voor jong en oud en alles wat daartussen in zit, maar ook de verbinding tussen alle culturele disciplines die zich op 9 en 10 maart laten zien en die elkaar misschien vinden in een stukje samenwerking in de toekomst.

Voor heel veel mensen was het in 2017 een feest om te mogen optreden in de gloednieuwe theaterzaal Koningsduyn en alle andere nieuwe ruimtes in gebouw Geesterhage. Volgens Tanya de Goede en Gerda van Buren waren de ervaringen van iedereen zo positief  dat de organisatie ook dit jaar weer graag in zee gaat met Nieuw Geesterhage, Toonbeeld en de bibliotheek Kennemerwaard.

Om er een weekend lang een bruisend gebeuren van te maken, heeft de organisatie natuurlijk deelnemers nodig. Zij doen hierbij graag een oproep aan iedereen die geïnteresseerd is om een staaltje van zijn of haar kunnen te laten zien op 9 en 10 maart. Het evenement is bedoeld voor de mensen in de gemeente Castricum; daar horen natuurlijk ook Limmen en Akersloot en De Woude bij. Het gaat om verenigingen en groepen, individuen, die zich bezig houden met zang, dans, muziek, poëzie, theater, beeldende vormgeving en andere culturele ‘uitspattingen’, zodat er een mooi, afwisselend programma kan worden gemaakt. Ook de bibliotheek doet weer mee en daar vinden de activiteiten plaats, gericht op poëzie en andere literaire zaken. Op de website www.culturelemanifestatiecastricum.nl is het inschrijfformulier te vinden, dat voor 15 januari moet zijn ingezonden.