CSV-spelers succesvol op WK Rolstoelhandbal 2022

Castricum – Op 18, 19 en 20 november werd in Portugal het WK Rolstoelhandbal gehouden. Jolanda Hoogerwerf, Astrid Breed, Irene Beemster, Mieke van Chastelet, Joyce van Haaster, Robert Appelman, Marcel Jansen en John Schot zijn spelers van CSV uit Castricum en samen met drie spelers van Quintus (Kwintheul) en één van Foreholte (Voorhout) vormden zij het Nederlands team met als bondscoach Menno de Klerk. In poule B werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen het team van Portugal. Deze tegenstander was te sterk: Nederland verloor met 20-10. Ook de tweede wedstrijd in het toernooi leidde niet tot succes. India won van Nederland met 9-8.

Halve finale

De volgende dag was Roemenië de tegenstander en deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Bij de shoot-out die hierna volgde had Nederland de zenuwen het beste in bedwang en werd de wedstrijd gewonnen met 14-10. Door deze overwinning moest een wedstrijd tegen Spanje gespeeld worden. Deze moest gewonnen worden om door te kunnen gaan naar de halve finale. Gelukkig lukte dat. Na een spannende wedstrijd was de eindstand 18-20 in het voordeel van Nederland. Zondag 20 november werd in de kwartfinale gewonnen van Noorwegen met 5-11, waardoor een plaats in de finale zeker gesteld werd.

In de finale troffen de Nederlanders opnieuw Portugal en wederom slaagde men er niet in deze opponent te verslaan. De eindstand na twee keer twintig minuten spelen werd 18-10. Het Nederlands team behaalde hiermee zilver op dit WK Rolstoelhandbal. (Foto: aangeleverd)