Cruciale zege voor FC Castricum op Olympia Haarlem

Castricum – Uit bij Olympia Haarlem heeft FC Castricum een hele belangrijke overwinning behaald. De ploeg stond in de strijd om de nacompetitie voor promotie op slechts twee punten achterstand op RKVV DEM (plek 4) en die club liet zaterdag de punten liggen door gelijk te spelen tegen HCSC.

Door Joop Bakker

Vanaf de aftrap werd duidelijk dat Olympia Haarlem aanvallende intenties had. De ploeg van trainer Barry Tjeertes zette FC Castricum onder druk en bracht veel energie in de wedstrijd. Vroeg viel de openingstreffer voor Olympia Haarlem. Sam Willemse kwam over links en bracht de bal voor waar Janyro Purperhart de bal voor het intikken had;, 1-0. FC Castricum vocht zich terug in de wedstrijd. Es Elario Zweet maakte zijn honderdste doelpunt door in de 16 tussen twee spelers in de bal prachtig in het doel te schieten; 1-1. Over en weer waren er kleine kansjes voor beide teams, maar die eindigden niet in een doelpunt. Hierdoor ging de ploegen met een gelijke stand de rust in.

Tweede helft

De tweede helft begon tam, maar daar kwam na negen minuten verandering in. Olympia Haarlem was geïrriteerd omdat het niet zo liep zoals ze blijkbaar gehoopt hadden. Dat kwam vermoedelijk vooral door de felheid en passie die FC Castricum had om hier een goed resultaat te behalen. Dit resulteerde erin dat Janyro Purperhart direct rood kreeg voor het natrappen tegen Joep Kornblum. Olympia Haarlem moest vanaf dat moment met tien man verder. In de 57ste minuut kreeg Olympia Haarlem de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Ayman Asseban ging alleen op het doel af en schoot voor open doel naast. Nog geen twee minuten later was het dezelfde Ayman Asseban die nu Lars Beukers op zijn pad tegenkwam en zijn schot er prachtig uitgetikt zag worden.

Voorsprong

FC Castricum ging meteen in de tegenaanval. De voorzet belandde bij de net ingekomen Duko de Vries en hij gaf meteen zijn visitekaartje af. Met een mooi schot bracht hij FC Castricum op voorsprong: 1-2. Olympia Haarlem bleef komen en had ook zijn laatste man naar voren geschoven om toch nog een goed resultaat te behalen. Dit gaf verschillende kansen, maar de top keepende Lars Beukers stond weer zijn mannetje. Als sluitpost liet hij dit niet toe met een paar prachtige reddingen. In de 94ste minuut gooide Justo van de Werf definitief de deur dicht. Met een flitsende aanval ging hij de 16 in en haalde verwoestend uit. De bal belandde in de uiterste linkerhoek; 1-3.

Op de foto:
Justo van der Werf maakte het derde doelpunt voor FC Castricum en gooide daarmee definitief de deur dicht. (Foto: Sandy Klaver)