Coronacrisis heeft ook gevolgen voor Senioren Biljart Limmen

Limmen – Als gevolg van de corona-uitbraak heeft Senioren Biljart Limmen de competities niet kunnen afmaken. Geen finales, geen prijsuitreiking en een aantal maanden helemaal geen activiteiten. Inmiddels komen de biljarters weer in actie in het biljartpaleis in de Vredeburg. In de locatie geldt een coronaprotocol en daar hebben de biljarters nog een biljartprotocol aan toegevoegd.

Met enige aanpassingen in de zaal, waaronder het verwijderen van een biljart om zo anderhalve meter afstand te kunnen houden. Ook geldt een aanmeldingsplicht voor leden die een potje willen spelen, zodat bekend is wie met wie en wanneer in contact is geweest. De club heeft de coronaregels van de Nederlandse Biljartbond toegepast en houdt nu een maximum bezetting van vier personen per biljart aan. In een sessie van twee uur kunnen zo twaalf personen deelnemen, verdeeld over de drie tafels. Het traditionele openingsfeest begin september zal geen doorgang vinden.

Datzelfde geldt voor de door velen gewaardeerde mogelijkheid om op donderdagavond vrij te komen biljarten. Het is letterlijk ‘passen en meten’ rond het biljart, maar daarmee kan het geliefde spelletje wel gespeeld worden. Vanaf september is het biljartpaleis van maandag tot en met vrijdagmiddag geopend tussen 13.00 en 17.00 uur. Voor een bijdrage van 95 euro kan men het hele seizoen biljarten. De leden hopen snel weer van de beperkende maatregelen te zijn verlost. Aanmelden kan bij secretaris Meindert Duin via telefoonnummer 06 20772811. (Foto: Daniel Kirsch via Pixabay).