Castricumse schrijft: ‘Groenland op blote voeten’

Castricum – Niet op vakantie, maar wel op reis, dankzij een spannend reisverhaal. Afgelopen vrijdag verscheen het nieuwe, inmiddels derde boek van Marijke van Langen. In ‘Groenland op blote voeten’ reist de avonturierster naar het onbekende Groenland.

Een ontmoeting met een sjamaan uit Groenland doet de Castricumse Marijke van Langen (1977) haar naar dit onbekende, met ijs bedekte eiland afreizen. Ze wil kennis maken met het land en haar bewoners, maar raakt onverwachts teruggeworpen op zichzelf in de immense vlakten van het poolgebied. Deze desolate wildernis daagt haar uit. Opnieuw blijkt een fysieke reis tevens een innerlijke reis in zich mee te dragen. Doet het smeltende ijs van de ijskap het ijs in haarzelf smelten?

Een boeiend reisverhaal over een bijzonder land, waar de gevolgen van de klimaatverandering maar al te goed zichtbaar zijn. Een verhaal over ongerepte wildernis, over sjamanen en een krachtig volk met een bijzondere mentaliteit, dat zich al eeuwen staande houdt het poolgebied. In drie delen maakt de lezer kennis met de cultuur van de Inuit en de wilde natuur van het poolgebied.

Marijke van Langen is avonturier, biologe, werkzaam bij een natuurbeheerorganisatie en wilderniscoach bij Leadership by Nature en Wildernisschool “De Kleine Wilg”. Als geen ander kent ze de kracht van de natuur en haar helende werking. Eerder schreef ze de boeken ‘Gewoon Gaan, te voet naar Rusland’ (2010) en ‘Terug naar de Altaj’ (2016). Marijke verzorgt op aanvraag lezingen over Groenland en haar nieuwe boek. Meer informatie hierover is via info@dekleinewilg.nl te verkrijgen.