Castricumse Reddingsbrigade opent zondag het strandseizoen

Castricum – Zondag 15 mei wordt de strandpost van de Castricumse Reddingsbrigade (tussen strandpaviljoen Zeezicht en Club Zand) geopend. Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Aankomend weekend zal ook de strandinformatiebrochure van de Castricumse Reddingsbrigade huis-aan-huis in Castricum verspreid worden. Stichting Steun de Reddingsbrigade (SDRB) verzorgt deze brochure om alle Castricummers van praktische informatie te voorzien voor een veilig strandbezoek.

Lifeguards

Castricum heeft één van de veiligste stranden van de Noordzeekust. Daar is de Castricumse Reddingsbrigade trots op! Vooral omdat er alleen met vrijwilligers wordt gewerkt. De Castricumse Reddingsbrigade behoort tot de grootsten van Nederland als het gaat om het aantal leden. Samen met de politie, brandweer en de ambulancedienst staan ze altijd voor u klaar, ook buiten het strandseizoen. Ben jij op zoek naar een gezellige (sport)club, waarbij je ook nog iets doet voor de maatschappij? Dan is de reddingsbrigade misschien iets voor jou! Ga aanstaande zondag gerust met een lifeguard in gesprek om je hierover te laten informeren.

Donaties

De reddingsbrigade drijft op vrijwilligers. De postbezetting, bootbemanning, mensen op het strand, fondsenwerving, opleidingen en preventieve voorlichting: allemaal vrijwilligerswerk. De SDRB is de onafhankelijk fondsenwerver ter ondersteuning van al dit werk. Bovendien erkend als ANBI-instelling, de geruststellende zekerheid dat 100% van uw gift direct aan het goede doel ten goede komen en dat hierop ook actief (door de fiscus) wordt gecontroleerd. Dankzij donaties in de afgelopen jaren zijn er nieuwe reddingmaterialen aangeschaft, waaronder surfshirts, rescue tubes, rescue boards en twee strandfietsen. Doneren kan via www.doneren.sdrb.nl of via rekeningnummer NL90 RABO 0104 2527 74. (Foto: aangeleverd)