Castricumse fotograaf in nieuwe Friese galerie van oud-Castricummers

Van 18 maart tot 13 mei exposeert de Castricumse fotograaf Marina Pronk foto’s uit een speciaal fotoproject ‘Vertakking’. Zij doet dat in een nieuwe galerie van twee oud-Castricummers in het Friese Koudum. Eind 2016 verhuisden Jelle van der Meulen en Brigitte Duin van Castricum naar Koudum om daar een galerie te beginnen. Ervaring in het vak deden zij op door acht jaar lang de exposities in te richten van Het Oude Theehuys, later De Oude Keuken, in Bakkum.

Op 18 maart gaat hun Galerie Lytse Skientme, Fries voor ‘Kleine Schoonheid’. open met de expositie van onder andere Marina Pronk. De feestelijke openingsplechtigheid wordt verricht door de Friese gedeputeerde van Cultuur, Sietske Poepjes. Tijdens de openingsexpositie staat werk van drie verschillende kunstenaars centraal. Alle drie nemen ze de natuur als uitgangspunt.

De foto’s van Marina Pronk gaan over de krachtige vrouw, dicht bij de natuur. Brigitte Duin toont een aantal schilderijen uit de serie ‘Deernis met de tuin’ en van Tanja van Abbema uit Harlingen worden objecten geëxposeerd. Galerie Lytse Skientme is gevestigd in de Hoofdstraat 26 in Koudum en is open van donderdag tot en met zaterdag van 12.00-17.00 uur.