Castricummers voor een goed pensioen

Op 18 maart gaan Linda Louwe (50), Tineke Molenaar en Michel Kerkhoff (beiden gepensioneerd) uit Castricum naar Amsterdam.Waarom? Er zijn die dag pensioenacties en stakingen georganiseerd door de vakbonden FNV, CNV en CVP.
Linda werkt in de thuiszorg en dat is zwaar werk: ,,Ik ben de hele dag op de been en daar komt bij dat ik regelmatig moet tillen en sjouwen. Ook ben ik in mijn hoofd erg bezig met mensen die ziek en/of dementerend zijn. Dat is mooi werk maar ook belastend. Ik moet er niet aan denken dat ik tot bijna 68 jaar moet werken. Ik vind mijn werk leuk, dat is het niet. Maar het is gewoon te lang. Ik kom uit een familie van stratenmakers en ook in die beroepsgroep zie ik dat mensen rondom hun zestigste versleten zijn. Bij mijn collega’s is er veel onrust over de verhoging van de pensioenleeftijd. De zorg is zwaar werk en dan is 66 jaar meer dan lang genoeg. Bevries de AOW-leeftijd op 66 jaar.’’
Tineke en Michel: ,,We konden zelf tijdig met pensioen. Alle mensen die nu werken gunnen we dat ook. Bij een inkomen uit salaris of een uitkering groeit het inkomen mee met de stijgende kosten van levensonderhoud. Zoals we nu de stijgende kosten van levensonderhoud hebben en de hogere energieprijzen. Indexeren heet dat. Maar pensioenen worden al jaren niet meer geïndexeerd.’’ Tineke en Michel gaan vooral naar de staking/demonstratie uit solidariteit. Michel: ,,Dreigende pensioenkortingen en niet indexeren komt vooral hard aan bij de mensen met een klein aanvullend pensioen. Daarom ga ik!” Tineke: ,,Ook voor de mensen die nu nog werken en de jongere generatie. De AOW-leeftijd schiet veel te hard omhoog. Mensen hebben moeite om gezond de eindstreep te halen.’’
Castricummers kunnen 18 maart gratis met de bus mee vanuit Alkmaar. De bijeenkomsten zijn vanaf 10.00 uur op het Beursplein in Amsterdam. Loopafstand van CS dus de trein is ook gemakkelijk! Meer informatie: FNV.NL/Goedpensioen. Of in Castricum: Michel Kerkhoff mail: mkerkhoff@casema.nl (Foto: aangeleverd).