Castricummers vast in Spanje: ,,Alleen de straat op met goede reden.”

Castricum – Verschillende plaatsgenoten zitten momenteel vast op een buitenlandse bestemming. Terugkeren lukt voorlopig niet. Ondanks de beperkingen vermaakt een deel daarvan zich opperbest. Via Facebook wordt contact gehouden met het thuisfront.

Castricummers Frank en Harriëtte Drost verblijven in het Spaanse Elche, aan de Costa Blanca. Het land is in lockdown, maar volgens Frank is het ‘prima te doen’. ,,Er zijn natuurlijk wel beperkingen en het is hier strenger dan in Nederland. Je mag hier niet samen in een auto zitten en de straat op kan alleen met een goede reden. Alle winkels zijn dicht, alleen supermarkten en apotheken zijn open.”

Volgens Frank is de politie ‘streng’. ,,Ze rijden zelfs de huizen langs om te kijken of je visite hebt. Dat mag niet. Boetes liggen hier rond de 600 euro.” Het duo hoopt in mei terug te kunnen keren naar Nederland. ,,Voorlopig werken we online. Spanje is veel harder getroffen door corona dan Nederland. Er zijn hier bijna 20.000 doden en 200.000 besmettingen. Vreselijk.” (Tekst: Aart Tóth / Foto: aangeleverd)