Castricummers nemen samen luisterliedjes op

‘Muziekproject achter de Duinen’

Castricum – (Amateur)muziekliefhebbers die samen nieuwe muziek maken, dat is het idee achter ‘SuperDunes’. Onder leiding van Chris Kesting duiken enthousiaste dorpsgenoten de studio in om luisterliedjes op te nemen. „Er liggen al zes songs klaar.”

‘SuperDunes’ staat voor ‘Muziekproject achter de Duinen’, naar een idee van scriptschrijver, fotograaf en freelance cameraman Chris Kesting. Hij wil graag aan de slag met een nieuw repertoire, maar niet alleen. „Ik wilde iets doen met gelijkgestemden die in hun drukke leven vaak niet aan muziek maken toekomen. Mensen die dwarsfluit, gitaar of een ander (blaas)instrument spelen kunnen zich nog aansluiten. Ook zangliefhebbers of een koor kunnen voor een bijdrage zorgen.”

Chris componeert de muziek, brengt muzikanten bij elkaar en probeert iedereen te enthousiasmeren om muzikaal een stapje verder te komen. „In principe kan iedereen, liefst uit de regio, die op goed niveau een instrument bespeelt meedoen.” Met het project SuperDunes probeert Chris samen tot nieuwe liedjes te komen. De liedjes worden gedeeld via sociale media, waar geïnteresseerden het kunnen beluisteren.

Er liggen al zes songs klaar om mee aan de slag te gaan. „Qua genre gaat het om luisterliedjes. Iedere deelnemer mag zelf een partij uit te werken of iets toevoegen met improvisatie.” Aanmelden kan via www.chriskesting.nl.

Tekst: Aart Tóth
(Foto: Chris Kesting en Marjan Weurding volop aan het werk iets moois te componeren – foto: Aart Tóth)