Castricummer Lorenzo van Riet met Dennis de Borst in Supercar Challenge

Castricum – Voor Lorenzo van Riet kan het haast niet meer fout gaan in de Supercar Challenge, zou je zeggen. De coureur uit Castricum vormt dit seizoen een team met zijn grootste concurrent van vorig jaar, Dennis de Borst. De twee doen dit seizoen mee in een bijzondere en zeer potente Hyundai i30N TCR. Dat de auto snel is, bewees het duo onlangs tijdens een test op het circuit van Zandvoort.

Lorenzo zag de samenwerking met zijn grootste concurrent van vorig seizoen wel zitten. ,,Dennis sponsorde me sowieso al en ik ken hem al best lang. Zodoende”, legde de snelle Castricummer uit. ,,We hebben al een paar keer samen getraind. Het ging meteen goed. Ik heb de afgelopen maanden ook veel op de simulator gereden. Dat heeft ook geholpen.” De twee nieuwe teamgenoten maken zich op voor een seizoen van vijf raceweekends met elk twee races. Gezien het wegens corona verkorte kampioenschap nog een behoorlijk aantal. ,,Ik vind het met vijf races nog steeds een mooi kampioenschap.”

Pas twee maanden oud

Op het circuit van Zolder in België wordt nog een test gehouden. Dat is dezelfde baan waarop in het weekeinde van 7 tot en met 9 augustus de eerste ronde van het kampioenschap wordt gehouden. Hoewel dat een mooi moment is om de auto op de Belgische baan af te stellen, heeft Lorenzo sowieso al veel vertrouwen dat hij en Dennis goed voor de dag zullen komen in de Hyundai. ,,We hebben de auto redelijk onder controle.” Die is echt nieuw voor de twee snelheidsduivels. ,,In de winter heb ik nog met de oude Seat Cupra nog het Winter Endurance Kampioenschap gereden. Maar ik was in die auto al vier keer kampioen geworden in de Supercar Challenge dus het werd tijd voor wat anders”, verklaart Dennis zijn switch naar de Hyundai. ,,Ik heb ook gekeken naar een Audi RX3 en een Porsche, en toen werd me ineens deze Hyundai aangeboden. Hij was pas twee maanden oud en had maar twee races gereden.”

De opvallende bolide komt van Hyundai Motorsport in Duitsland en heeft chassisnummer 33, het nummer van Max Verstappen. Het is een bijzondere auto bovendien, weet Dennis, die met Lorenzo ook komend seizoen in de in de Supersport 1-klasse zal uitkomen. ,,Deze auto is de enige van zijn soort in Nederland. En hij is ook heel wat anders dan de Cupra, deze auto is spartaanser.” Als de test in Zandvoort een goede indicatie is van de mogelijkheden van de bolide, dan zit het wel snor voor de komende maanden. ,,Lorenzo is snel en de auto is goed. In de regen waren we de snelste van iedereen. Ik heb dan ook veel zin in het seizoen.”

44e seizoen voor vader Pim

Ondertussen blijft ook Lorenzo’s vader Pim niet stilzitten. Hij was tijdens de test ook op het circuit van Zandvoort te vinden in een raceoverall. De super-ervaren coureur doet dit seizoen mee aan de Mazda MX-5 Cup, wedstrijden die worden verreden in het voorprogramma van de Supercar Challenge. Voor Pim is het al zijn 44ste (!) seizoen in de racerij. ,,De klasse heeft een geweldig leuk startveld en er wordt echt geracet”, aldus Van Riet senior. ,,Het is cup-racen zoals ik het altijd heb gewild.” Inmiddels 57 jaar kan Pim het racen simpelweg niet laten. Zo reed hij vorig seizoen nog in een KZ-kart in het NK. Bepaald niet de gemakkelijkste klasse, kun je wel stellen. ,,Dat heb ik een paar jaar gedaan, erg leuk. Daardoor is mijn fitheid altijd aardig op niveau geweest. Maar mijn ribben hebben vorig jaar een flinke tik gehad. Daardoor heb ik een paar maanden niks kunnen doen. Op mijn leeftijd begin je dan weer op nul.”

Toch verwacht hij komend seizoen goed mee te kunnen komen. ,,Ik heb veel ervaring, dat helpt. Verder is het een kwestie van nog een keer goed testen. Mijn snelheid, daar zit ik niet over in. Laat het seizoen maar beginnen!”

Op de foto:
Links Pim van Riet (Mazda MX-5 Cup), rechts Dennis de Borst en Lorenzo van Riet (supercar challenge). (Foto: Bas Kaligis / RaceXpress.nl)