Castricum UIT Festival zoekt kunstenaars, dansers en muzikanten

Castricum – De voorbereidingen zijn al in volle gang om het Castricum UIT Festival op zaterdag 11 juni een succes te laten worden. Die dag zal er in en rond het gebouw van Geesterhage op drie podia een cultureel programma te zien en horen zijn van lokale verenigingen en talenten. Muzikanten, koren en kunstenaars kunnen zich aanmelden voor een gratis kraam.

Door Aart Tóth

Door een eenmalige subsidie van de gemeente en het Rijk, om de herstart van het culturele en verenigingsleven een boost te geven, is het mogelijk gratis een kraam te reserveren voor deelnemers aan dit festival. Voorwaarde is dat het iets te maken heeft met muziek, kunst, zang, dans of theater. Initiatiefnemers van het UIT Festival zijn Nieuw Geesterhage en Toonbeeld. Verenigingen, artiesten, koren en kunstenaars zijn welkom om zich aan te melden.

Kunst, dans en muziek

Er zullen twee podia buiten en een podium in Theater Koningsduyn beschikbaar zijn voor wisselende optredens. Directeur Peter Brouwer (Toonbeeld) en Anita Mooiweer, directeur en bestuurder bij de stichtingen Nieuw Geesterhage en Toonbeeld, zijn dolenthousiast met de voorbereidingen bezig. Zij zijn het die het verenigingsleven, kunstenaars en muziekgezelschappen een boost willen geven het culturele leven weer op gang te helpen na de coronaperiode. Anita: ,,Er hebben zich al heel wat verenigingen en lokale gezelschappen aangemeld. No Excuse, Music Star, Emergo, Connection en Club Mariz bijvoorbeeld. Maar ook bandjes en ensembles van jonge mensen die via Toonbeeld werken aan een muzikale carrière.’’ Peter: ,,De kunst en muziekschool is op 11 juni ook open voor iedereen die wel eens een instrument wil uitproberen. Kennismaken met beeldhouwen of een mini-theaterworkshop volgen is ook mogelijk.’’

Drie podia

Anita: ,,Voor de drie podia maken we een bruisend programma met korte optredens van lokale talenten en verenigingen. Maar er zullen ook artiesten optreden die in het komend theaterseizoen te zien zijn in Theater Koningsduyn. De professionele performers zijn geregeld door de Castricumse Marijke van der Zee, van De Zee Theaterproducties. Namen worden binnenkort bekendgemaakt.’’

Aanmelden

Zit jij in een band, bij een creatieve vereniging of wil je de kaartverkoop voor je theatershow stimuleren? Meld je dan aan voor het Castricumse UIT Festival. Verenigingen en gezelschappen uit Castricum, Limmen, Akersloot, Bakkum en De Woude zijn van harte welkom. Aanmelden? Doe dat voor 13 april via castricumuitfestival.nl. Het UIT Festival vindt plaats op zaterdag 11 juni tussen 11.30 en 19.00 uur.

Op de foto:
Links Anita Mooiweer van de stichtingen Nieuw Geesterhage en Toonbeeld en Peter Brouwer van Toonbeeld. (Foto: Aart Tóth)