Castricum kan ook dit jaar weer genieten van kamermuziek van topniveau

TIHMS (de Stichting The International Holland Music Sessions) brengt weer jonge talenten op het gebied van viool, cello en piano van over de hele wereld naar Castricum. Het blijft boeiend en mooi om getalenteerde musici aan het werk te zien op hun weg naar de grote internationale podia. Drie bijzondere klassieke concerten komen in de Dorpskerk op de vrijdagavonden 10, 17 en 24 augustus (20.00 uur).

De internationale selectie van veelbelovende musici is in Nederland om, via coaching door erkende toppers, masterclasses en concerten, nog eens een extra stap in hun ontwikkeling te maken. TIHMS biedt al sinds 1988 die gelegenheid. Inmiddels hebben vele talenten, die aan TIHMS hebben meegedaan, de bovenste ladder van de klassieke muziekwereld bereikt. Ieders aanwezigheid steunt hen op deze weg en bezoekers genieten van het luisteren naar mooie muziek in de passende entourage van de Dorpskerk, en van een drankje in de pauze.

De concerten bestaan uit solo-optredens, duo’s en een trio. De musici van de toekomst, die in Castricum optreden, komen uit Polen, Verenigd Koninkrijk, Japan, de Verenigde Staten en Rusland. Werken van de grote klassieke componisten zullen gespeeld worden (Brahms, Chopin, Dvořák, Fauré en Rachmaninoff), maar er is ook werk van Pärt en Wieniawski te horen.

Kaarten kunnen worden gekocht aan de zaal vanaf 19.30 uur, e-tickets zijn verkrijgbaar via www.tihms.com (ga eerst naar het concert van uw keuze, en daar kunt u kaarten bestellen). De basisprijs is 18 euro en voor jongeren tot 30 jaar de helft van de prijs. Voor de kortingsregelingen zie de website. (Foto: Anna Suzuki)