Camping Lou Passavous ontmoet Camping Ormsby Field

Zeventien jaar geleden vertrokken Ed en Astrid van der Beek uit Castricum naar Frankrijk. Ze kochten een kleine camping in Le Vernet in de Zuid-Franse Alpen. Daar wonen en werken ze nog steeds met veel plezier. Via deze krant houden ze hun vrienden en bekenden in Castricum op de hoogte van hun belevenissen.

Momenteel is het winter en is de camping gesloten, maar dat wil niet zeggen dat we geen werkzaamheden hebben. Er is altijd wat te doen: sanitair vernieuwen, bomen kappen, ons restaurantje schilderen, etc. Ondanks al deze werkzaamheden hebben we nu wel meer vrije tijd, dus zijn we regelmatig aan het snowboarden op de skipistes die hier zo’n vijf kilometer vandaan liggen. Afgelopen september konden we eindelijk na anderhalf jaar weer naar Nederland om de familie en vrienden te bezoeken. In de winter van 2020 waren er namelijk constant lockdowns en reisverboden in verband met corona. Dan in Nederland en dan weer in Frankrijk. We hebben toen gekampeerd in Castricum op camping Ormsby Field (zie foto). Dit is een leuke boerencamping met mooi sanitair en een vriendelijke eigenares.

In de afgelopen twee jaar hebben we, ondanks corona, toch een goede bezetting op de camping gehad. Een hoop gasten wilden in Nederland de drukte ontlopen en zochten hier de rust en ruimte in de bergen op. Je kunt hier de hele dag wandelen zonder dat je iemand tegenkomt. Buiten de vele wandelingen (al dan niet onder begeleiding van Ed) kun je hier ook raften, zweefvliegen, parapenten, mountainbiken, zwemmen of varen in het Lac de Serre Poncon, met de stoeltjeslift de bergen in, paardrijden bij de manege naast de camping of met een gehuurde of eigen fiets door de prachtige Kloof van Barles fietsen. Maar gewoon op je stoel naast het gemeentezwembad of naast je tent in het zonnetje zitten, is natuurlijk ook erg lekker.

We hebben in het afgelopen jaar een groot gedeelte van het sanitair vernieuwd en een pipowagen gekocht. Deze hebben we de naam Daphne gegeven, verwijzend naar ons nichtje. Ik kan nog veel meer over onze camping en omgeving vertellen, maar voor een ieder die geïnteresseerd is geraakt, zou ik zeggen: kijk eens op www.loupassavous.com en wie weet kunnen we jullie een keer op de camping verwelkomen.

Au revoir…!

Ed en Astrid