CALorie op het Super Schoon Festival

Zondag 16 september was het Willem de Rijke parkje toneel van een sfeervol festival over afval, schone energie en eerlijke producten. Georganiseerd door De Groene-bazen op verzoek van de gemeente werd het een mooie happening rond een markt met lokale producten, initiatieven voor gebruik van zwerfafval en veel aandacht voor duurzaam.

Smaakmakers waren het straattheater en educatieve activiteiten voor kinderen zoals het plastic-soep-spel. Ook CALorie, de eigen Energiecoöperatie van en voor burgers, was aanwezig. Bezoekers konden er terecht met vragen over projecten van CALorie. Energiezuinig maken van je eigen woning: Waar te beginnen en hoe pak je dat aan? Tegen een kleine vergoeding voert CALorie een quickscan van je woning uit met advies over maatregelen; ook voor appartementsgebouwen en VvE’s is er een programma. In november start CALorie weer een actie voor collectieve aanschaf van zonnepanelen. Inwoners kunnen via CALorie nog een aantal participaties kopen voor deelname in een windmolen op de Boekelermeer. Aanmelden en inschrijven via de website www.calorieenergie.nl.

Ludiek was de introductie van de deelauto: de kleintjes konden in een trapautootje van CALorie rondrijden maar moesten wel delen met andere kleuters die graag een rondje reden.

CALorie start nog dit jaar een Buur(t)auto project: om te beginnen komen er 2 of 3 elektrische auto’s voor gebruik door een kleine groep (5 – 8 buurtbewoners) vaste gebruikers. Bij de opening van het festival maakte wethouder Slettenhaar dan ook graag melding van deze duurzame initiatieven. (Foto: Piet Geerke)