Cabaretier Ronald Snijders in Koningsduyn

,,Het leven is een gekkenhuis, maar je moet wel zelf de slingers in het aquarium ophangen”, zo luidt het levensmotto van absurdist Ronald Snijders. In zijn nieuwe cabaretvoorstelling slaagt deze komiek erin vrijwel geen enkele zin logisch op de vorige te laten aansluiten. Het enige logische is de slappe lach die al deze onzin losmaakt bij de toeschouwer. Snijders toert met zijn Welke Show, die geregisseerd is door Niels van der Laan door Nederland. Op vrijdag 8 december staat deze grote cabaretier in Theater Koningsduyn in Castricum.

In deze derde cabaretsolo knipoogt Ronald naar de onemanshow à la Toon Hermans met barkruk, bloemstuk en bigband. Maar meer nog dan in de traditie van Hermans staat Snijders in die van de absurdistische comedy van Monty Python, Herman Finkers en Mike Boddé & Thomas van Luyn. Vanaf de opening, waarin zijn band de verkeerde instrumenten bespeelt, tot aan het slotdeel, waarin een emotioneel gesprek wordt gevoerd met de weinig gebruikte letter ‘y’, is Welke Show een feest van woordgrappen, slapstick en maffe liedjes. Daarnaast zijn er de vertrouwde Snijders-elementen, zoals een ontsporend radiojournaal, een lijstje neo-logismen en de presentatie van een alternatieve volgorde voor het alfabet.

Ronalds’ Welke Show was genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma van het seizoen. Kaarten voor de voorstelling op vrijdag 8 december, om 20.00 uur in theater Koningsduyn in Geesterhage zijn online te bestellen via: www.geesterhage.nl.