Butter duikt onder de 2:11

Castricummer Michel Butter was dit jaar de enige TDR-atleet die heeft deelgenomen aan de Marathon van Rotterdam. Het was er Butter alles aan gelegen om een goede marathon neer te zetten. Het is hem gelukt om de klok op de Coolsingel stil te zetten op een tijd onder 2 uur en 11 minuten. De 37ste Editie van de Rotterdam marathon was tamelijk warm maar Butter wist het tempo hoog te houden. Even leek het of hij zelfs richting de 2 uur en 10 minuten ging. In de laatste 5km eiste de marathon dan toch zijn tol en verloor hij iets op het ambitieuze schema. Een tijd onder 2:11’00 was in 2016 nodig om deel te mogen nemen aan de Olympische spelen in Rio. Wat toen niet lukte, lukte nu dus wel. Op karakter wist Butter zowaar nog te sprinten en zo dwong hij een eindtijd af van 2:10’59”430, later gecorrigeerd naar 2:11’00. ,,Ik ben euforisch over de wedstrijd die ik heb gelopen en dat ik dit heb weten klaar te spelen hier in Rotterdam. Ik heb nooit het gevoel gehad, ook na afloop niet, dat dit een revanche is op het missen van het Olympische limiet van vorig jaar. Ik wilde gewoon heel hard lopen, omdat dit mij in de jaren ervoor nog niet was gelukt. Dat ik hier nu een dijk van een wedstrijd neerzet geeft mij een enorm voldaan gevoel”, aldus een tevreden Butter.