Brenda Calis tweede op 800 meter in Assendelft

Castricum/Assendelft – Guur weer afgelopen zondagochtend op de atletiekbaan van Lycurgus in Assendelft. De matige temperatuur en de harde wind konden de Castricumse atlete Brenda Calis er echter niet van weerhouden om daar de 800 meter te gaan lopen. Dat deed ze met een gretigheid die haar al voor de wedstrijd begon was aan te zien. Ze kwam net niet als snelste over de eindstreep, maar zelf zegt ze: ,,Wat voor mij telt, is het gevoel waarmee ik liep. Ik voelde me fit en sterk.’’

Voorafgaand aan haar eigen sportieve prestatie keek ze op televisie naar de verrichtingen van de vrouwen tijdens de London Marathon. Brenda: ,,Het is mooi dat ondanks deze coronatijd toch hier en daar wedstrijden in aangepaste vorm doorgaan. Dat geeft hoop. Die passie en hoop voelen is belangrijk. Dat mogen we niet verliezen.’’ Zelf begaf ze zich daarna richting Assendelft, waar Brenda zelf traint bij Lycurgus. Ze had de laatste tijd vooral getraind op de wat langere afstanden, zoals 3 x 1200 meter. Die afstanden loopt Brenda met het oog op deelname aan de korte cross. Ze hoopt dan ook vurig dat dergelijke evenementen hier en daar doorgang zullen kunnen vinden.

Voorzichtige start

Zondagochtend maakte Brenda een voorzichtige start in de 800 meter. ,,Ik begon aan de zijkant, want ik wilde het eerste rondje niet te hard gaan. Daarna moest ik het gat voor mij dichtlopen en twijfelde ik of ik er gelijk overheen zou gaan of nog even niet. Uiteindelijk ging ik, want ik wist dat mijn trainingsmaatje Shanna Mol een betere 100-meter-sprint heeft dan ik. Zij is sneller op de 100 meter. Ze keek even verbaasd, maar toen ik ging, moest zij ook wel gaan.’’ Het werd een mooie eindsprint, waarbij Brenda net iets meer dan een seconde op Shanna moest toegeven. ,,Dat neem ik nu voor lief. Ik had iets eerder mogen gaan en dan door’’, evalueert ze.

Brenda is in goede vorm en hoopt dat de atletiekverenigingen in de komende tijd in de gelegenheid zullen zijn om bijvoorbeeld onderlinge wedstrijden op de baan te organiseren. ,,Een goede tijd op de 1000 meter heb ik nog wel op mijn verlanglijstje staan.’’ Zowel Brenda Calis als Shanna Mol trainen in de wedstrijdgroep voor de 400 meter in de groep voor de lange sprint bij trainer Tom Metselaar bij AV Lycurgus. (Foto: aangeleverd)