Brandweer in actie vanwege stormschade

Castricum – Maandagochtend 10 februari om 09.24 uur was er een melding van stormschade bij een woning aan de Molenweide. Er zat een behoorlijke scheur in een buitenmuur. De muur stond aan het huis vast en in de muur zaten vier ramen. De muur functioneerde als windscherm. Het scherm dreigde in de steeg te vallen als hij verder om zou waaien. Het leverde een gevaarlijke situatie op voor eventuele passanten. De brandweer heeft het kozijn met de ramen er netjes afgezaagd met een reciprozaag zodat deze netjes hergebruikt kon worden. Ook hebben ze een deel van de schutting verwijderd om vervolgens de muur om te halen zodat deze niet in de steeg zou vallen. Toen het gevaar geweken was konden de brandweerlieden weer retour.

Castricum – Dinsdagochtend 11 februari om 09.30 uur was er een melding van stormschade bij een woning aan de Henri Dunantsingel. Hier lagen zo’n zes dakpannen los op het dak maar dreigde niet naar beneden te vallen. De brandweer heeft hier niets aangedaan en het advies gegeven om het op te lossen als het minder waaide.

Heemskerk – Woensdagavond om 19.07 uur is de brandweer uitgerukt naar Stichting Achter de Duinen aan de Rijksstraatweg in Heemskerk. Toen de brandweer ter plaatse was bleek het loos alarm te zijn, omdat er stoom was vrijgekomen bij het douchen. De stoom had de rookmelder geactiveerd.

(Foto: Hans Peter Olivier)